Hlavní obsah

Chcete na WC dostat bonbón? Jeďte metrem do Kobylis za paní Jaroslavou

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Řada veřejných toalet nepůsobí zrovna příjemně. Přesto existují zaměstnanci, kteří se rozhodli, že z WC udělají přívětivější místo. Jako paní Jaroslava Dolejšová, která se stará o toalety u metra Kobylisy. Za službu zákazníci zaplatí pět korun a ještě dostanou bonbón nebo čokoládu.

Veřejné toalety v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Když paní Jaroslava přišla o práci v domě, který léta uklízela, naskytla se jí příležitost starat se o veřejné toalety na stanici pražského metra Kobylisy. Jenže první pohled byl téměř žalostný. „Byli tu lidé, co kouřili a to já nesnáším, bylo to začouzený... ani dneska to nevypadá, jak má, to chce čas,“ říká třiašedesátiletá uklízečka s tím, že musela tehdy i vymalovat zdi.

Kromě krásně čistých a voňavých toalet si ale pro návštěvníky přichystala paní Jaroslava i dobroty. Na cestu dostávají bonbony, někdy i čokolády. „Hlavně děti jsou nadšené, ty se sem těší,“ směje se.

Ukradnou i umělé květiny

Nejvíce paní Dolejšovou rozčilují zloději. Lidé prý vezmou všechno, od toaletních papírů, po dezinfekční kuličky nebo umělé i živé květiny. Feťáky a bezdomovce už prý pozná a k sobě je nepouští.

Díky milé povaze se paní Dolejšová stala v okolí známou. Dostává prý pracovní nabídky skoro každý týden, ale zatím je v Kobylisích spokojena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám