Hlavní obsah

V Anglii se strhla každoroční koláčová bitva

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok se koná ve vesničce Coxheath na jihu Anglie výstřední šampionát v házení koláčů, který se těší velké oblibě. Letos se slavilo 50 let od založení akce, na níž dorazily soutěžní skupiny z celého světa. Utkaly se v boji o vítěznou koláčovou trofej.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V anglickém Coxheathu se konal 50. ročník světového šampionátu ve vrhání pudinkového koláčeVideo: Reuters

 
Článek

Bitva samozřejmě spočívá v házení koláčů na protihráče. Vyhrává soutěžní skupina s největším počtem bodů. Maximum jich útočník získává, když se trefí do soupeřovy hlavy, méně má za zásah ramen a pouze jeden bod se počítá za ránu do zbytku protivníkova těla.

Akce v anglické vesničce Coxheath se poprvé konala už roku 1967 a soutěžilo se každorodně až do přerušení v roce 1987. Místní obyvatelé ji pak obnovili až v roce 2007.

Možná i proto, že se letošní šampionát konal 50 let po tom prvním, se na něm objevili soutěžící až z Japonska. A kromě domácích Britů se ho účastnily i dvě skupiny z Francie a jedna z Finska.

Organizátoři se při výrobě koláčů snaží šetřit surovinami, aby nedocházelo k jejich přílišnému plýtvání, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám