Hlavní obsah

V Irsku hledají profesionála na hýčkání koček

Novinky, sir

Kdo by občas nechtěl mít za klienty tahle roztomilá stvoření? Člověka, který se bude profesionálně mazlit s kočičími mazlíčky, poptává dublinská veterinární klinika a chovná stanice Just Cats. Práce snů pro milovníky koček je běžně placená a už se o ní hlásí stovky zájemců.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Návštěva veterinární kliniky bývá pro spoustu koček i jejich majitele stresující. Veterináři z kliniky Just Cats v irském hlavním městě se proto rozhodli, že vypíší výběrové řízení na velmi speciální pozici. Poptávají profesionála na hýčkání těchto oblíbených domácích mazlíčků, který je díky své péči uklidní před prohlídkou nebo jednotlivými zákroky.

Případným zájemcům pokládají v inzerátu několik otázek. Například je zajímá, zda mají tendence pomáhat toulavým kočkám. Ideální kandidát ale musí především splňovat to, že je opravdovým milovníkem těchto oblíbených domácích mazlíčků. Výhodou pak je, že se vyzná v jejich chování.

Místní veterinář Aoife Caulfield vysvětluje, že by takový zaměstnanec měl rozpoznat například rozdíly mezi kočičím předením. Tento projev totiž podle něj u koček nemusí znamenat pouze spokojenost, ale i to, že jeví známky stresu.

Na pozici kočičího ošetřovatele je velká konkurence. Neúspěšní kandidáti, stejně jako všichni ostatní milovníci koček, však mohou tyto oblíbené domácí mazlíčky kdykoliv přijít rozmazlovat do kočičích útulků. Tam sice za svou péči o ně nedostanou zaplaceno, ale zato si odnesou dobrý pocit z toho, že pomohli těm, kteří to nejvíce potřebují.

Reklama

Výběr článků

Načítám