Hlavní obsah

Skočil z útesu uprostřed oběda. Hamburger si vzal s sebou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarsko

Hlad se neptá. Ať už jste u stolu nebo na kraji skály. Hladový „base jumper“ se natočil při adrenalinovém skoku s hamburgerem v ruce. Podívejte se na video, jestli se mu povedlo ho během pádu sníst.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skočil z útesu uprostřed oběda. Hambuger si vzal s sebouVideo: AP

 
Článek

Mladý skokan Quentin Lucon se často natáčí při seskocích. S jídlem skákal ale úplně poprvé. V podstatě to byl jeden z šílených nápadů jeho kamaráda Frankyho.

„Měli jsme před skákáním docela velký oběd a ten hamburger mi zbyl v autě. Chtěli jsme ho vyhodit, ale kamarád říkal, že by bylo dobré dát chudákovi burgrovi druhou šanci na život — jako hvězdě nového skoku,“ směje se Quentin.

Na videu je zachycené, jak burger za letu dlouhou dobu drží pohromadě. Když však skokan otevřel padák, letělo maso i salát vzduchem.

Než Quentin musel použít obě ruce, stihl si aspoň naposledy kousnout. „Nečekal jsem, že vydrží tak dlouho,“ řekl agentuře AP.

Zkušený skokan

Lucon má za sebou na 350 seskoků. S Frankem natáčí netradiční seskoky a zveřejňují je pod jménem Hakuna Mata - Base jump. „Musel jsem se smát, když jsem se na video potom díval, vypadalo to fakt vtipně,“ říká Lucon.

Ten tvrdí, že neměl ze skoku s jídlem v ruce žádné obavy, protože místo velmi dobře zná. „Tuto oblast Švýcarska znám jako své boty. Let byl sice trošku nestabilní kvůli jídlu, ale protože jsem si byl jistý, nebylo to tak děsivé,“ podotýká.

Base jumping je mezi lidmi méně známý pojem. Patří mezi extrémní sporty, jejichž náplní je skákání z pevných objektů. Je to jakási kombinace skydivingu a horolezectví. Aby se člověk mohl stát base jumperem, musí si nejdříve ozkoušet parašutismus, a musí mít také dokonalý odhad výšky, v níž je nutné otevřít padák.

Je to však nebezpečný sport, řada lidí už tento koníček zaplatila životem. Například Američan Dean Potter zemřel stejně jako jeho přátelé při nepovoleném seskoku v Yosemitském národním parku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám