Hlavní obsah

Američan si udělal ze zasněžené sopky windsurfingovou výzvu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sněhu se dá jezdit na ledasčem - na lyžích, snowboardu, saních nebo třeba bobech. Málokoho by ale asi napadlo vyrazit na hory se surfem. Někdejší světový šampión ve windsurfingu Levi Siver však ukázal, že i na tomto typicky vodním náčiní se dají sjíždět zasněžené svahy, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američan si udělal ze zasněžené sopky windsurfingovou výzvuVideo: Reuters

 
Článek

Šestatřicetiletý Američan přijal před nedávnem bezprecedentní výzvu. Spolu se svým týmem vyrazil do Japonska, aby tam na windsurfingovém prkně pokořil 1721 metrů vysoký neaktivní vulkán Riširi.

Každý den musel Siver stoupat k jeho vrcholu i se svým prknem v teplotách až minus 13 stupňů Celsia. Před samotným sjezdem musel počkat na ideální povětrnostní podmínky, kdy vítr nepřesahoval rychlost 15 kilometrů v hodině.

Celý pokus trval osm dní. Až na pár příležitostných pádů Siver nakonec dokázal, že se dá windsurfing provozovat nejen na vodě, ale i na sněhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám