Hlavní obsah

Vejce v oblacích, nový gastro trend na sociálních sítích

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak známo, současným trendem uživatelů sociálních sítí je fotit to, co měli přes den k jídlu, a vkládat to na své profily. Mají dokonce i své gastronomické favority. Právě teď frčí takzvaná vejce v oblacích, na Facebooku i Instragramu už visí tisíce snímků téhle fotogenické snídaně. Přitom nejde o nic tak složitého.

BEZ KOMENTÁŘE: Příprava vajíček se stala hitem internetuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Na videozáznamu se můžete podívat, jak se vejce v oblacích připravují. Názornou ukázku předvedl minulý týden šéfkuchař Shaun Alpine-Crabtree z londýnské restaurace Table Cafe. Recept na přípravu vajec v oblacích sdílel na svém Instagramu také uživatel Phil McElhone.

Nejdříve se musí oddělit žloutky od bílků. Pak se bílky vyšlehají do sněhu a vytvoří se z nich mráčky na plechu vyloženém pečícím papírem. Uprostřed bílkových obláčků je potřeba nechat jamku, do které se později vloží žloutky.

Posléze se bílkové mráčky dají do trouby na šest minut. Po vyndání se vloží žloutky a vejce v oblacích se pečou další tři minuty. Můžeme přidat sýr, slaninu, šunku nebo jakékoli další ingredience podle vlastní chuti.

Reklama

Výběr článků

Načítám