Hlavní obsah

Řidič nezastavil na stopce. Následná honička s policií skončila až v rozvodněném Váhu

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Řidič Marián (30) nezastavil ve městě Kolárovo na stopce. Když ho začala honit policejní hlídka, snažil se jí ujet. Policisté použili čtyři varovné výstřely, Marián však nezastavil a dojel až do deset kilometrů vzdálené obce Zemné. Prchající řidič i policisté nakonec skončili ve vodách rozvodněného Váhu.

Foto: Policie SR

Po honičce skončili policisté i pronásledovaný vůz v řece

Článek

Slovenská policie ve středu informovala, že incident se odehrál v noci z úterý na středu. Řidič ujížděl policistům patrně proto, že mu soud zakázal řízení motorových vozidel.

Marián chtěl policistům ujet po lesní silnici, která však byla kvůli rozvodněné řece Váh pod vodou. Ve vodě nakonec skončil nejen prchající řidič, ale i policisté se svým služebním vozidlem. Marián byl na místě zadržen.

Oba vozy vytahoval z vody místní podnikatel Ladislav Illés svým traktorem. „Divil jsem se, jak mohli projet asi 300 metrů v metr vysoké vodě,“ řekl Illés televizi Markíza.

„Muž byl obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Mariánovi hrozí až dva roky vězení,“ řekla policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám