Hlavní obsah

Novorozenec pomohl probrat zraněnou matku z kómatu

– Misiones
Novinky, zkr

Argentinská policistka Amelia Bannanová porodila loni na Vánoce v kómatu, do kterého upadla po autonehodě. Dlouhou dobu nereagovala na žádné podněty. Nyní, pět měsíců po porodu, se ale díky svému novorozenému synovi začala pomalu probírat k životu. Její rodina i lékaři hovoří o zázraku, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policistka porodila v kómatu, její novorozený syn ji teď pomalu přivádí k životuVideo: Cesar Bannan, Reuters

 
Článek

Loni v listopadu, když byla Bannanová v pátém měsíci těhotenství, jela na policejní kurz. Auto, které řídil její partner Cristian Espindola, ale sjelo z cesty a havarovalo. Nikomu z dalších čtyř policistů se nic nestalo. Jí ale praskla lebka a v mozku se následně vytvořila sraženina.

Od té chvíle upadla Argentinka do kómatu, ve kterém také loni na Štědrý den porodila. Syn Santino přišel na svět ve 34. týdnu těhotenství, vážil 1,89 kilogramu a byl v dobré kondici. Rodina ženu pravidelně v nemocnici navštěvovala a dopřávala jí co nejvíce času s jejím synem.

Po více než třech měsících po porodu se najednou její zdravotní stav začal zlepšovat. Bannanová si tak mohla konečně pochovat své dítě a podle příbuzných dokáže už i odpovídat na jednoduché otázky „ano“ či „ne“.

„Výsledky jsou excelentní. Ale fakt, že utrpěla vážné zranění s vysokou mírou úmrtnosti, naše očekávání výrazně snižuje. Snad to ale nebude její případ, ona nás neustále překvapuje. Doufáme, že ji jednou uvidíme kráčet se svým synem za ruku,“ uvedl neurochirurg Marcelo Ferreira.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám