Hlavní obsah

Riskovali vlastní život kvůli záchraně nevidomého, který spadnul do kolejiště

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlanta

Také si někdy pokládáte otázku, jak byste se asi zachovali ve chvíli, kdy někomu hrozí bezprostřední nebezpečí? Pak pro vás jistě bude inspirativní reakce kolemjdoucích, kteří neváhali a nasadili vlastní život, aby pomohli zrakově postiženému muži, jenž spadnul z nástupiště do kolejiště v centru Atlanty. Vytáhli ho pouhých pár sekund před tím, než přijel vlak.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kolemjdoucí pomohli zrakově postiženému muži z kolejištěVideo: AP

 
Článek

„Mám zlomenou nohu!“ křičí na videu zrakově postižený muž a svírá slepeckou hůl. To už jej ale dva kolemjdoucí „záchranáři“ zvedají do bezpečí zpět na nástupiště. Pomohli i muž a žena stojící na plošině, kteří slepce popadli v podpaží a vytáhli nahoru.

„Věděl jsem, že musím něco rychle udělat. Pustil jsem tašku a seskočil na koleje. Další přihlížející seskočil také. Muže jsme nadzvedli, kývli na sebe a pak ho vysadili nahoru,“ sdělil Daniel Summers, jeden ze statečných mužů. Několik sekund poté přiběhli policisté.

„Nebyl jsem první, kdo tam byl, ale byl jsem první, kdo zareagoval,“ dodal zachránce.

Erik Burton, mluvčí atlantské metropolitní hromadné dopravy, sdělil agentuře AP, že se incident odehrál ve čtvrtek kolem osmé hodiny. Zraněný muž byl převezen do nemocnice. Jeho jméno ani současný stav není znám.

Reklama

Výběr článků

Načítám