Hlavní obsah

Žena je jako z pohádky bratří Grimmů, má přes dva metry dlouhé vlasy

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dokonalých loknách touží aspoň jednou v životě snad každá žena. Alia Nasroyaová ale s tímhle svým přáním překonala všechny zažité představy. Její vlasy měří přes 230 centimetrů a splývají až na zem.

Foto: Profimedia.cz

Alia má vlasy dlouhé přes 230 centimetrů.

Článek

Živoucí princezna Locika bydlí v lotyšském hlavním městě Riga a péčí o své vlasy tráví celé dny. Vysušit je po koupání trvá celé hodiny, poté je také musí dlouho a pečlivě rozčesávat. Její neuvěřitelná hříva je také dost těžká, 27letá žena říká, že váží přes dvě kila.

Foto: Profimedia.cz

Vlasy dosahují téměř na zem i přesto, že Alia stojí na židli.

Svůj sen o dlouhých vlasech si plní už od svého dětství. „Pomáhala mi má matka, vždycky jsem chtěla vypadat jako princezna Locika.“ Vždycky to ale nebylo jednoduché, její koníček ne každý oceňoval. „Když jsem byla malá, někdo mi v kině nalepil žvýkačku do vlasů. Byla to tragédie, museli jsme ji vystříhat a zbytky vyčesat. Hrozně mě to mrzelo.“

Neostříhala se už 20 let

Jejímu manželovi Ivanovi se manželčiny vlasy líbí, ale zároveň z nich má strach. „V posteli musím ležet skoro až u zdi, abych jí je nevyškubal nebo jinak neponičil. Její cop je jako další člen naší rodiny.“

Foto: Profimedia.cz

Pokud si vlasy nechá růst i nadále, budou jí za chvíli dosahovat na zem i v případě, že budou svázané do copu.

Když chtějí vyrazit na dovolenou, kvůli Aliiným vlasům musí pečlivě naplánovat každý den. Její dlouhá hříva vyžaduje neustálou péči, na cesty si s bere až 10 kilogramů vlasové kosmetiky. Protože ale její pohádkový vzhled budí pozornost a obdiv po celém světě, většinu přípravků jí posílají kosmetické firmy.

V současnosti se Nasroyaová živí jako modelka a na jejím instagramovém účtu ji sleduje přes 17 tisíc fanoušků. Ze sociálních sítí ale kromě chvály sbírá i negativní kritiku. „Často mi píší lidé, kterým se nelíbí délka mých vlasů nebo moje vlasy samotné. Říkají, ať se jich zbavím a ostříhám je.“ Se svou více než dvoumetrovou hřívou ale žije spokojeně dál. Protože Aliiny vlasy sahají až na zem, nevychází z domu, aniž by si je spletla do copu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám