Hlavní obsah

Muž obětoval teslu, aby zachránil jiného řidiče. Opravu bude mít zdarma

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako hrdina je oslavován německý řidič, který na dálnici u Mnichova potkal mezi pruhy kličkující volkswagen. Když se k němu přiblížil, všiml si, že řidič je v bezvědomí. Dlouho neváhal a se svým vozem Tesla Model S před auto najel a začal brzdit, dokud obě auta nezastavila. Řidiči tím dost možná zachránil život a od šéfa automobilky Tesla má navíc slíbenou bezplatnou opravu svého vozu.

Foto: Berufsfeuerwehr München

Hasiči na místě nehody. V popředí stojí tesla, za ní passat.

Článek

K incidentu došlo v pondělí večer na dálnici číslo devět. Jednačtyřicetiletý Manfred Kick chtěl zjistit, proč se řidič passatu chová tak podivně, a najel vedle něj. Uvnitř vozu spatřil muže, který očividně potřeboval lékařskou pomoc. Hlava mu visela dolů, ruce měl mimo volant.

„Musel jsem to auto nějak zastavit. Kdybych to neudělal, pořád by jelo dál,“ vysvětloval Kick pro Münchner Merkur.

Foto: Berufsfeuerwehr München

Zásah na místě nehody.

Auto proto předjel a začal mírně zpomalovat, dokud se passat neopřel o jeho zadní nárazník. Poté brzdil tak dlouho, dokud oba vozy nezastavily u středových svodidel. Řidiči poté poskytl první pomoc. Na místě zastavili další lidé, které Kick požádal, ať zavolají záchranku.

Ta dorazila zanedlouho a 47letého muže, jenž utrpěl mrtvici, převezla do nemocnice. Policie v úterý uvedla v prohlášení, že je ve stabilizovaném stavu.

Kick muži pravděpodobně zachránil život a může na sebe být hrdý. Policie ho ale i přesto vyšetřuje, ačkoliv je to pouze formalita. Podle zákona totiž způsobil dopravní nehodu, takže se v úterý od policisty přes telefon dozvěděl, že už bylo zahájeno předběžné vyšetřování. Je ale víceméně jasné, že místo pokuty dostane Kick spíše vyznamenání.

Elon Musk oznamuje, že automobilka uhradí vzniklou škodu.

Na nehodu zareagoval i spoluzakladatel a šéf automobilky Tesla Elon Musk, který na Twitteru napsal, že automobilka uhradí vzniklou škodu. Ta je odhadována na zhruba 10 tisíc eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám