Hlavní obsah

Kuriózní autonehoda: Na Slovensku se srazily matka s dcerou, obě opilé

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Neuvěřitelná havárie se stala ve čtvrtek ve východoslovenském městě Prešově. Matka s dcerou se společně opily, poté nasedly do dvou vozů a pak do sebe nabouraly.

Foto: TV Markíza

Po nehodě se ukázalo, že řidičky jsou matka s dcerou.

Článek

Dvaašedesátiletá žena, podle televize Markíza známá prešovská oční lékařka, nabourala do vozu, který řídila její pětatřicetiletá dcera. „Nemám pocit, že má dcera jela přede mnou,“ nepamatovala si detaily nehody starší řidička.

Na otázku redaktora televize, zda je normální sednout za volant v takovém stavu, mladší řidička řekla: „Na východě je.“

Policistům dalo hodně práce dostat obě ženy do služebního vozu. V dobré náladě se totiž s policisty chtěly fotografovat a odmítaly nastoupit. Obě poté tvrdily, že si v takovém stavu musely sednout za volant, protože potřebovaly k lékaři.

Starší žena po nehodě nadýchala 1,6 promile. Její dceři naměřili 1,8 promile. „Pily jsme vodku,“ uvedla matka.

Matka s dcerou se po nehodě rozpovídaly.

Policisté obě ženy předvedli na služebnu. „Budou obviněny z přečinu ohrožování pod vlivem návykové látky,“ řekl Markíze prešovský policejní mluvčí Daniel Džobaník. Ženám hrozil až rok vězení. Mladší žena už ale ví, že do vězení nepůjde. Soud v Prešově jí v superrychlém řízení uložil „jen” roční podmínku. V případě, že ji poruší, půjde do vězení na čtyři měsíce. Žena navíc dva roky nesmí usednout za volant.

Reklama

Výběr článků

Načítám