Hlavní obsah

Dva roky si nechával růst vlasy. Byla z nich paruka pro nemocnou kamarádku

Novinky, mšv

Desetiletý Američan Tyler Boone si nejednou musel vyslechnout poznámky a posměšky kvůli svým dlouhým vlasům. Ty si ale přes dva roky nechával narůst jen z těch nejušlechtilejších důvodů. Plánoval z nich udělat paruku pro kamarádku, která od čtyř let trpí nejrozšířenějším typem nemoci zvané alopecie, jež způsobuje ztrátu vlasů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Stříhání, které koncem loňského roku proběhlo, se chopila sama dvanáctiletá Gabby Ruizová, pro kterou byly vlasy určené. Dívka si v minulosti podle portálu ABC News prošla několika druhy léčeb, ani jedna však nepomohla, aby jí vlasy začaly růst.

„Je úžasné vidět, že chce vašemu dítěti někdo tak mladý pomoci, navíc z tak nesobeckých důvodů,“ řekla pro ABC News matka Gabby Emelia.

Tyler s Gabby se znají už od dětství, a jak už to u malých dětí bývá, pokládají všetečné dotazy, a Tyler se zajímal, proč jeho kamarádka neustále nosí na hlavě šátek. V pozdějším věku pak mladý Američan vymyslel způsob, jak by mohl přiložit ruku k dílu a pomoci.

Ačkoli si ho během dvou let, kdy mu vlasy rostly, spousta vrstevníků dobírala nebo si ho pletla s dívkou, Tylera to neodradilo.

„Jsme na našeho syna hrdí. To, co udělal pro Gabby, se dnes jen tak nevidí, a to jsme ho ani k ničemu nenabádali, přišel s tím nápadem úplně sám,“ tvrdil chlapcův otec Jason.

Reklama

Výběr článků

Načítám