Hlavní obsah

Snoubenci uspořádali svatbu na řece kvůli záchraně životního prostředí

Indonésie

Mladý pár z Indonésie uspořádal netradiční svatební obřad v naději, že tím inspirují ostatní k šetrnějšímu zacházení s přírodou. Doufají ve zvýšení povědomí o ochraně životního prostředí. Na květinami vyzdobené lodičce projeli část řeky Ciliwung.

Foto: Reuters

Svatba na řece Ciliwung měla inspirovat mladé lidi k záchraně životního prostředí.

Článek

Novanto Rahman a Sandra Fidelia Novianti vyrostli na břehu řeky Ciliwung, která byla v sedmnáctém stolení hlavním obchodním centrem a dnes hraje velkou roli v životech desítek tisíc obyvatelů. Ještě před rokem bylo téměř nemožné pádlovat v bahnitém proudu vody plném odpadků a plastových lahví z domácností.

Na svatbě mladých milenců byly použity jako bubny, na které se hrálo, barely vyhozené do řeky. „Je to pro nás velice významný okamžik a doufáme, že se staneme inspirací pro ostatní mladé lidi. Ukázali jsme lásku k naší kultuře, jazyku a nyní bychom rádi začali šířit lásku k životnímu prostředí. Tato svatba inspirovala všechny, včetně mě,“ řekl Rahman po jednoduchém svatebním obřadě, kterého se zúčastnily rodiny snoubenců a přátelé.

Rahmanova manželka Novianti je aktivní dobrovolník komunity Depok Ciliwung, která začala řeku uklízet v roce 2015. Více než stovka dobrovolníků tak přes rok uklízí řeku a její břehy holýma rukama. „Vláda nevěnuje řece moc pozornosti. My věříme, že když místní začnou spolupracovat a účastnit se našich aktivit, že se tím začne brzy zabývat,“ řekl zakladatel komunity Taufiq Deso.

Ciliwung je 119 kilometrů dlouhá řeka v západní oblasti Jávy. Protéká dvěma provinciemi - Západní Jávou a v Jakartě, hlavním a největším městě Indonésie.

Reklama

Výběr článků

Načítám