Hlavní obsah

Žena prý váží 500 kilogramů a z domu nevyšla 25 let. Čeká ji operace

Egypťanka, která údajně váží půl tuny, má v nejbližší době odletět do Indie na operaci. Pokud se její hmotnost potvrdí, znamenalo by to, že je nejtěžší ženou na světě. Chirurgický zákrok jí má pomoci nadváhu omezit, informoval zpravodajský server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Egypťanka prý váží až 500 kilogramů.

Článek

Šestatřicetiletou Íman Abd al-Atyovou dopraví charterové letadlo do Bombaje, kde ji hodlá operovat doktor Muffazal Lakdavala. Její cestu málem zmařila byrokracie – indické velvyslanectví v Káhiře jí totiž odmítlo udělit vízum, protože si ho nebyla schopna vyzvednout osobně.

Pomohl až vzkaz, který chirurg poslal přes Twitter indické ministryni zahraničí, jež nyní sama čeká v nemocnici na transplantaci ledviny – a byla ochotna poskytnout pomoc.

Rodina tvrdí, že Íman váží 500 kilogramů a z domu nevyšla už 25 let. Pokud by se to potvrdilo, byla by nejtěžší žijící ženou světa. Nynější držitelkou tohoto titulu v Guinnessově knize rekordů je Američanka Pauline Potterová, která vážila 292 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Egypťanka prý váží až 500 kilogramů.

Doktor Lakdavala podle fotografií odhaduje, že Íman váží nejméně 450 kilogramů. Její rodina uvedla, že při porodu měla pět kilogramů a byla jí diagnostikována elefantiáza, tedy choroba, která způsobuje monstrózní zvětšení končetin či dalších částí těla. Tato diagnóza ale patrně nebyla správná, uvedl doktor Lakdavala, který je přesvědčen, že Egypťance dokáže pomoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám