Hlavní obsah

Jako jehla v kupce sena. Popeláři hledali v odpadu vyhozené statisíce

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako při hledání jehly v kupce sena si museli připadat popeláři z čínské Šanghaje. Jen místo sena se museli prohrabovat tunami odpadu a pomyslnou jehlou byl omylem vyhozený polštář napěchovaný 30 tisíci dolary (v přepočtu 770 tisíc korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Popeláři našli jehlu v kupce senaVideo: Reuters

 
Článek

Na jedné ze stanic, kam v čínské metropoli popeláři svážejí odpad, se minulý týden objevil muž, u něhož místní média uvedla pouze příjmení Šang. Zaměstnancům rozrušeně vysvětloval, že jeden z jejich popelářských vozů odvezl odpad, v němž se nacházel zmíněný polštář s hotovostí.

„Ten odpad byl naložen do tří kontejnerů. Pomocí našeho systému jsme zjistili, že dva již byly odvezeny pryč a jeden tu zůstal,“ uvedl pro Reuters zástupce vedoucího stanice na svoz odpadu Po-ťün Tchan.

Zaměstnanci chtěli zoufalému muži pomoct, a tak kontejner otevřeli a desítka z nich se dala do prohledávání celkem 15 tun odpadu. Měli celkem štěstí, protože kýžený předmět našli po pouhé hodině.

„Jsem jim velmi vděčný, opravdu. Chtěl jsem jim dát jako důkaz vděku nějaké peníze, ale odmítli to,“ dodal majitel peněz.

Reklama

Výběr článků

Načítám