Hlavní obsah

Dívka dala lichvářům jako zástavu nahé fotografie, rodina přišla o střechu nad hlavou

Novinky, jky

V Číně se objevil v posledních měsících nový jev - lichváři si berou od mladých žen, které si půjčí peníze,jako zástavu fotografie, na nichž jsou nahé. V případě, že jim peníze i s tučným úrokem nevrátí, začnou vyhrožovat tím, že je zveřejní. Deník South China Morning Post nyní zveřejnil případ, kdy kvůli nevelké půjčce přišla jedna rodina o střechu nad hlavou.

Vydírání nahými fotkami padají v Číně za oběť nejčastěji mladé a pohledné dívky. Ilustrační foto.

Článek

Dívka nazývaná médii jako Siao Jüová z východu Číny si během prvního ročníku svých studií na koleji ve městě Che-fej v provincii An-chuej vytvořila pořádný dluhový problém. Od lichvářů si půjčila 2000 juanů, což je v přepočtu necelých 7500 korun. Dostala se však do dluhové spirály a nyní podle všeho dluží zhruba půl miliónu juanů, tedy asi 1,84 miliónu korun.

Lichváři navíc přiměli dívku, aby jim dala snímky svého nahého těla pro případ, že by dluh nesplatila. Podle serveru Youth.cn právě těmito snímky začali posléze jí i její rodině vyhrožovat. Kontaktovali i její přátele a zveřejňovali o ní osobní informace na školním webu. Když dívka ani její příbuzní neplatili, objevily se některé její snímky na internetu.

Pokud vám nejde do hlavy, jak se z 2000 juanů mohl stát půlmilión, tak týdenní úroky na jejím dluhu činí aktuálně něco okolo 30 procent.

Dluhy splácely prostitucí

„Měl jsem nejméně 30 telefonátů denně od vymahačů dluhů. Někteří byli opravdu hrubí a bylo těžké s nimi mluvit,” uvedl její otec, který má jako řidič měsíční plat v přepočtu méně než 15 tisíc korun. Médium ho pak citovalo, že jedinou šancí, jak splatit dluhy, které dcera vytvořila, bylo prodat dům, kde rodina žila.

Podle všeho ale nejde o první případ, kdy čínská média o něčem obdobném informovala. Podle všeho jde prý o docela standardní praktiku, pokud si půjčují peníze studentky, u kterých není možné žádat jako zástavu hmotný majetek. Vyskytlo se údajně i několik případů, kdy byly studentky donuceny k prostituci, aby tak splatily své dluhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám