Hlavní obsah

Číňanovi roste na paži jeho nové ucho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pan Ťi měl před rokem ošklivou dopravní nehodu, při které přišel o část obličeje a pravé ucho. Po několika operacích se jeho obličej podařilo zhojit, s uchem však takové štěstí neměl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňanovi roste ucho na ruceVideo: Reuters

 
Článek

Lékařskou pomoc hledal pan Ťi všude, kde se dalo, ale uvědomil si, že jeho ucho nebude možné obnovit, protože podstatná část z něj chybí. Byl z toho velmi frustrovaný.

„Přišel jsem o ucho a měl jsem pocit neúplnosti,“ řekl reportérovi z China News pan Ťi.

Nakonec měl štěstí. Plastický chirurg Kuo Šu-čung z nemocnice v Ši-anu se mu po vstupním vyšetření rozhodl pomoci. Právě Kuo Šu-čung jako první provedl v roce 2006 v Číně tranplantaci obličeje.

Nové ucho

Šu-čung rozdělil proceduru na tři fáze. V první fázi bylo potřeba roztáhnout kůži na předloktí, aby se pod ni vešla forma pro nový ušní boltec. Druhá fáze obsahovala vymodelování nového ucha z chrupavky ze žeber a aplikování ho pod kůži. Třetí fáze už je samotné přenesení ucha k obličeji nositele.

Podle doktora Kua byla nejtěžší druhá fáze. Ta však dopadla úspěšně a ucho roste. K transplantaci dojde zhruba za tři až čtyři měsíce, kdy bude ucho dostatečně veliké.

Pan Ťi řekl, že ztráta ucha pro něj byla velmi nepříjemná a už si jen přeje žít zase normální život s oběma ušima.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám