Hlavní obsah

Má Downův syndrom. A učí malé děti

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cordoba

Argentinka Noelia Garella trpí Downovým syndromem. Když byla malá, nevzali ji kvůli tomu do mateřské školy a nazvali ji monstrem. Teď se ale karta obrátila. Jedenatřicetiletá žena začala pracovat jako učitelka právě v mateřince, informovala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Noelia Garellaová učí malé děti ve školce.

Článek

V Argentině se jedná o naprostou raritu. Garella je jediná v celé zemi, kdo s takovým postižením působí na této pozici. A i celosvětově je učitelek s Downovým syndromem ve školkách velmi málo.

Argentinka pracuje v mateřské škole Jermonito v Cordobě, kde má ve své třídě na starosti dvou a tříleté děti a vede tam předškolní výuku čtení. „Zbožňuji to! Už od mala jsem chtěla být učitelkou, protože hrozně moc miluju děti,“ uvedla pro AFP.

Do školky nastoupila už v roce 2012 jako asistentka při lekcích předškolního čtení. I přes počáteční nedůvěru zejména ze strany některých rodičů nakonec dostala šanci na samostatnou výuku a tu, jak se ukázalo, dokonale zužitkovala.

„Dala jim lásku”

„Dala dětem to, co děti ve školce ocení nejvíce. Dala jim lásku,“ zavzpomínala bývalá ředitelka Alejandra Senestrariová, která Garellu přijímala.

„Pro zaměstnance je to jedinečná zkušenost. Způsob, jakým ji děti akceptují, ji přirozeně začlenil do školy. Je to životní lekce pro nás pro všechny,“ dodala ředitelka zařízení Susana Zerdanová.

Ve svém volném čase se Garella věnuje latinsko-americkým tancům. Její největší láskou jsou ale děti a tak věří, že jednou bude mít i ona svoje vlastní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám