Hlavní obsah

Gorilí samec Richard oslavil 25. narozeniny

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejslavnější gorila nížinná Richard ve středu oslavil v pražské zoo své pětadvacáté narozeniny. Přestože se v minulých dnech necítil prý příliš dobře a pár dní měl dietní stravu, dort z rýže, mrkve a piškotů spořádal na posezení za přítomnosti davu gratulantů.

Gorilí samec Richard oslavil 25. narozeninyVideo: Novinky

 
Článek

„Jsme rádi, že se na Richardovu oslavu přišlo podívat tolik lidí,“ řekl s nadšením gorilí ošetřovatel David Vala s tím, že Richardovi připravili pro slavnostní příležitost speciální dort, kde svíčky nahrazovala mrkev. Přestože nejoblíbenější ovoce dvousetkilového samce jsou jablka, nezlobil se. S ostatními gorilami ve výběhu se ale nerozdělil. Ty se od dobroty držely v dostatečné vzdálenosti.

„Je to tím, že je Richard dominantní alfasamec, tak si nikdo nedovolí ani nikam bez něj jít. On je i vyváděl z ložnice, šel první, vyvedl celou rodinu. A také jako první si vybral, kam půjde. Což bylo samozřejmě k dortu, protože to je největší kopa krmení na jednom místě. Měl tam i svůj kalendář s mrkví. Tam zasedl a mohli jste vidět, že si nikdo nedovolil k němu přijít a něco mu vzít,“ říká Vala.

Na oslavu se Richard také řádně připravil. Podle ošetřovatele měl v posledních dnech „méně žravou“, tudíž dostával lehčí stravu.

„Richardovi přeje celá zoologická zahrada hlavně hodně zdraví, aby tu s námi mohl být ještě hodně let,“ uzavřel oslavu nejslavnější gorily v Česku Vala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám