Hlavní obsah

Podle prognóz neměla osmiletá holčička už nikdy chodit. Po roce se stal zázrak

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bilborough

Dnes osmiletá Tilly Sawfordová z britského Bilborough neměla podle lékařů už nikdy chodit. Když jí byl rok a čtvrt, nešťastnou náhodou spadla do vařící lázně a utrpěla popáleniny čtvrtého stupně, v důsledku čehož přišla nakonec o jednu nohu. Po necelém roce se ale stal zázrak a dívka udělala své první samostatné kroky, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Osmiletá Tilly udělala v říjnu první čtyři kroky bez pomociVideo: Caters News, AP

 
Článek

K tragické události, která nadosmrti poznamená dívčin život, došlo v roce 2009. Tehdy jako 15měsíční batole spadla do vany, do které z rozbitého bojleru tekla vařící voda. „Z koupele stoupala pára a ona na sobě neměla žádnou kůži, vypadala jako kus čerstvého masa,“ zavzpomínala na hrůzostrašný okamžik její matka Emma Sawfordová.

Holčička utrpěla popáleniny na 86 procentech těla. Jediná část, kterou neměla poraněnou, byl obličej. Lékaři jí dávali naději na přežití pět procent. Na jednotce intenzivní péče strávila půl roku a absolvovala 500 operací.

Amputace nohy 

Když už si všichni mysleli, že je z nejhoršího venku, přišla další rána. Loni se zjistilo, že Tilly v důsledku nehody odumírá noha. Lékaři vyřkli ortel, že už nikdy nebude chodit, a navrhli amputaci.

Letos 4. ledna Tilly o nohu opravdu přišla. V červnu dostala první protézu, která jí ale špatně seděla. Pak však dostala novou a před pár dny udělala své první čtyři kroky, aniž by se musela něčeho nebo někoho přidržovat.

„Jsem na ni tak pyšná, je to velký bojovník,“ okomentovala se slzami v očích úspěch své dcery její matka, která má doma kromě Tilly další čtyři děti.

Za svou neuvěřitelnou kuráž a odhodlanost se holčička stala jednou z nominovaných na cenu Pride of Britain Awards (Ceny Britská hrdost), kterou také ve své kategorii získala. Za obrovského potlesku publika si pro ni 1. listopadu v doprovodu své matky přišla na pódium.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám