Hlavní obsah

Rozdělená dvojčata se shledala po 42 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek se v Jižní Koreji setkala dvojčata, která byla rozdělena v kojeneckém věku. Sestry se znovu setkaly po dlouhých 42 letech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Korejská dvojčata se setkala po 42 letechVideo: AP

 
Článek

Sestry Ji-Young Kang a Mi-Young Ha se setkaly na policejní stanici ve městě Ulsan. Přítomna byla i jejich matka. Ta vysvětlila, že když se dvojčata narodila, neměla rodina dost peněz na to, aby vychovávala obě. Jednu holčičku proto dali sousedce, uvedla agentura AP s odkazem na korejská média.

„Ta sousedka se jednou v noci odstěhovala, aniž by někomu něco řekla. Nevěděli jsme, kam šla, nemohli jsme nic dělat,“ vysvětlovala po shledání sester jejich matka, jak před 42 lety došlo k rozdělení tehdy půlročních holčiček.

Unesená Ji-Young Kang se před zhruba sedmi lety dozvěděla, že je adoptovaná. O svém dětství věděla jen to, že má sestru dvojče a že jako malá žila v Ulsanu. Pátrání po původní rodině proto měla velmi těžké.

Pomohla až informace od kamarádky, která jí řekla, že na trhu ve městě Ulsan viděla identicky vypadající ženu. Kromě stejné tváře se i pohybovala podobně jako Kang a měla totožný hlas.

Korejka proto své dvojče začala hledat a poprosila o pomoc policii. Ta vytiskla letáky s podobiznou ženy a vzkazem, že hledá své dvojče a informace zveřejnila také na sociálních sítích. Tato snaha přinesla ovoce v tipu od jedné ženy, která na fotce poznala svou bývalou sousedku. Pak už pátrání netrvalo dlouho a vrcholem bylo čtvrteční znovushledání celé rodiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám