Hlavní obsah

Pavouk táhnul po stěně mrtvou myš

Novinky, vps

Scénku jako z nějaké noční můry, tedy minimálně pro arachnofobiky, natočil jeden Australan z Queenslandu. Velký pavouk z čeledi maloočkovitých se tam pokoušel po stěně lednice vytáhnout mrtvou myš.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jason Womal z městečka Coppabella se v neděli zrovna chystal do práce, když se ho soused zeptal, zda nechce vidět něco zajímavého. Australan neváhal a vydal se za ním. V jeho domě spatřil pavouka, jak zápasí s váhou malého hlodavce.

Scénku natočil na video, které zveřejnil na Facebooku, kde se stalo senzací a nasbíralo už víc než 17 miliónů zhlédnutí.

Video Jasona Womala zachycující pavouka s myší.

Odborníci k případu uvádějí, že je neobvyklé, aby se pavouk zaměřil na obratlovce, ale ne nemožné.

„Tohle je poprvé, kdy vidím, jak pavouk chytil myš, ale viděl jsem je, jak chytili gekony. Viděl jsem, jak snovačka měla v síti hada a nefilu, jak chytila ptáka,“ citoval The Guardian Grahama Milledgeho, který se v Australském muzeu stará o sbírku pavouků.

Jeho kolegyně z muzea Helen Smithová ale uvedla, že je velmi nepravděpodobné, že by pavouk zabil myš sám.

„Byla bych velmi překvapená, kdyby zaútočil na myš, a i kdyby ano, tak by jed stačil na to, aby ji zabil rychle,“ vysvětlila s tím, že myš už zřejmě byla nějaký čas mrtvá.

Womal na Facebooku ještě napsal, že pavouk dostal jméno Hermie a v nadsázce dodal, že se jim teď v městečku stará o hubení hlodavců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám