Hlavní obsah

Žena si myslela, že má ledvinové kameny. Místo toho porodila

Veliké překvapení čekalo na Američanku Stephanii Jaegersovou, která odjela do nemocnice v domnění, že má ledvinové kameny. K jejímu údivu jí ošetřující lékař ovšem řekl, že je těhotná a začne co nevidět rodit. Za celou dobu těhotenství přitom nepřibrala ani kilo a netrpěla ani ranními nevolnostmi, které by příchod dítěte naznačovaly.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Překvapení z celé situace umocnil fakt, že před několika lety lékaři ženě sdělili, že po třetím dítěti už nebude moci otěhotnět. Když tedy přijela do nemocnice a byla dotázána, zda za její bolestí nemůže stát těhotenství, odpověděla, že rozhodně ne.

Lékaři začali Jaegersovou připravovat na tomografii, mezitím jí ovšem pro jistotu udělali ultrazvuk. Zjistili, že je v 38. týdnu těhotenství a do půl hodiny začne rodit.

„Nemohla jsem najít slova, která by popsala tu změť pocitů, co se ve mně odehrávaly,“ řekla. Žena totiž za celou dobu netrpěla ranními nevolnostmi a nepřibrala prý ani kilo.

Ačkoli se dítě vyvíjelo v nezvyklé poloze, kvůli které nebyly na Američance vidět žádné náznaky těhotenství, narodilo se zdravé.

„Většina rodičů má devět měsíců, aby se na příchod potomka připravili, my jsme měli třicet minut,“ řekl ženin manžel Michael. S úsměvem dodal, že už se pomalu chtěli začít zbavovat dětského oblečení, nakonec ho ale opět využijí.

Reklama

Výběr článků

Načítám