Hlavní obsah

Vrhač seker předvedl přesnou mušku, jeho asistent ocelové nervy

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čou-Kchou

Vrhání nožů nebo seker patří k nebezpečným zábavám, kde i malá nepřesnost může mít katastrofální následky. Živý terč proto většinou ani nedutá a snaží se nepohnout ani o milimetr. Čínský vrhač však svého asistenta postavil na stojan, roztočil ho kolem své osy a začal házet. Video s dech beroucím kouskem zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vrhač házel sekery na pohyblivý terč, ve kterém rotoval člověkVideo: AP

 
Článek

Záběry vznikly minulou sobotu v městské prefektuře Čou-kchou. Mladý Číňan začal pozvolna. Nejdřív vrhal sekyrky jen do šesti špalků umístěných na statickém stojanu. Pak začalo číslo gradovat. Do konstrukce si stoupl totiž jeho asistent.

Performer ho tam nejprve nechal stát v klidu, pak však své umění dotáhl k vrcholu a stojan s asistentem roztočil kolem jeho osy. Během pár vteřin se bezchybně trefil do všech šesti terčů, aniž by pomocník přišel k úhoně.

Vrhač seker měl neuvěřitelnou trefu a jeho asistent zase ocelové nervy. Podobné číslo předvedl zhruba před rokem a půl manželský pár rovněž z Číny, kdy ona rotovala velkou rychlostí na desce připomínající kolo štěstěny a její choť vrhal nože.

Tehdy se objevily pochybnosti, zda číslo nebylo zmanipulované například pomocí silných magnetů umístěných na druhé straně desky. Nakonec ale zůstalo jen u pochyb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám