Hlavní obsah

V Belgii mají pokémoni nečekanou konkurenci, lidé místo nich hledají knihy

V Belgii roste popularita nové hry inspirované letním hitem Pokémon Go, v níž však hráči nehledají virtuální kreslené postavičky, ale skutečné knihy. Hra Chasseurs de Livres (Hledači knih) zatím funguje prostřednictvím facebooku, její autorka Aveline Gregoireová ale už uvažuje o jejím rozšíření i pro mobilní aplikace, napsala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Do hry se už zapojilo na 40 tisíc lidí. Ukrývají na různých místech ve městech i mimo ně knihy a nechávají ve facebookové skupině hry fotografie a další stopy, které umožní knihu objevit. Po přečtení nalezeného titulu by hráči měli podle pravidel knihu opět ukrýt na místě, které si sami zvolí.

„Když jsem upravovala svou knihovnu, zjistila jsem, že nemám dost místa pro všechny své knihy. A protože jsem hrála se svými dětmi Pokémon Go, dostala jsem nápad na vypuštění knih do přírody,“ popsala Gregoireová zrod nové hry.

Ukryté knihy pokrývají širokou paletu žánrů. Jsou mezi nimi jak dětské tituly, tak i například horory od Stephena Kinga. V úkrytech jsou knihy často uloženy v plastových sáčcích, aby je nepoškodil déšť.

Hra Pokémon Go pro mobilní telefony se stala hitem letošního léta. Uživatelé aplikace se potulují po reálném okolí a na svých chytrých telefonech hledají a chytají kreslené postavičky pokémonů.

Jen ve Spojených státech přilákala hra během méně než dvou týdnů od spuštění 21 miliónů uživatelů. Kvůli nepozornosti hráčů došlo k řadě dopravních nehod, zranění, ale i k nelegálním přechodům americko-kanadské hranice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám