Hlavní obsah

Na Filipínách mají nejspíš největší perlu na světě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perlu, která je s největší pravděpodobností novou největší na světě, se pochlubili na Filipínách. Šedesát centimetrů dlouhou cennost přitom jeden místní rybář našel už před 10 lety.

Foto: Profimedia.cz

Perla nalezená u ostrova Palawan váží 34 kilogramů.

Článek

Rybář, jehož identita nebyla zveřejněna, prý perlu objevil v moři kousek od ostrova Palawan, kde žije. Nebyl si vědom její hodnoty a celou dobu si ji nechával doma pro štěstí. Podle webu MailOnline ale letos jeho dřevěný dům vyhořel, a muž se tak musel zbavit některých věcí.

Perlu vzniklou v mušli zévy obrovské proto donesl do turistického centra ve městě Puerto Princesa, jehož zaměstnance svým činem šokoval.

„Byli jsme ohromeni tím, že nám ji přinesl. Teď potřebujeme pomoc od gemologů (gemologie je věda zabývající se drahými kameny - pozn. redakce). Čekáme na potvrzení od Gemologického institutu a dalších mezinárodních institucí,“ uvedla Aileen Cynthia Amuraová z turistického centra, kde perlu v pondělí poprvé ukázali veřejnosti.

Pokud se pravost 34 kilogramů těžké perly potvrdí, stane se tento drobeček hravě největší perlou na světě. Dosud největší nalezený exemplář totiž váží „pouhých“ 6,4 kilogramu, uvedl web BBC News.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám