Hlavní obsah

V závodech zahradních traktorů o sekání trávy nejde, vyhrává nejrychlejší

Novinky, mšv

Soutěžit se dá dnes už prakticky ve všem. Například v anglickém městečku Five Oaks se konaly závody sekaček trávy, tedy přesněji řečeno zahradních traktorů. Na startu nejočekávanější události v Západním Sussexu se seřadilo celkem 43 týmů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Británii se konaly závody zahradních sekačekVideo: Reuters

 
Článek

Závod zahájila modelka a automobilová závodnice Jodie Kiddová. Podle ní je podobná událost skvělou příležitostí, jak proniknout do motosportů. „Ať už se závodí na motokárách nebo se sekačkami trávy, není to nijak nákladné a naopak je úžasné vidět, jak do toho účastníci dávají všechno. Jsou tu děti, ale i rodiny a všichni jsou neuvěřitelně zapálení,“ řekla pro Reuters.

Zahradní traktory jsou pro potřeby závodění lehce upravené, klání totiž trvá celých 12 hodin a vyhrává ten, kdo nejrychleji na 1,41kilometrovém okruhu zvládne zdolat 415 kol. Část se odehrává i po setmění, což je pro všechny vždy tak trochu výzva.

Svou roli hraje také počasí. „Podmínky byly letos vcelku dobré, přes noc to trochu klouzalo, jelikož pár hodin pršelo, tak jsme museli být v zatáčkách a při brždění opatrnější kvůli smykům,“ řekl jeden z účastníků.

Již počtvrté za sebou v závodu zvítězil tým Northeners Kick Grass, ve kterém jeli James Pawlwy, Mark Rostron a veterán Darren DAZ Whitehead.

Reklama

Výběr článků

Načítám