Hlavní obsah

Rybáři zachránili velrybí mládě zamotané v síti

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Piura

Druhou životní šanci dostalo velrybí mládě, které uvázlo v rybářské síti ve vodách Pacifiku v regionu peruánské Piury. Místní rybáři strávili záchranou mořského savce několik hodin. Akce byla úspěšná a kytovec byl osvobozen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rybáři zachránili velrybí mládě zamotané v sítiVideo: Reuters

 
Článek

Posádka rybářské lodi narazila při své cestě na mládě bojující o život. Jeho ocas i ploutve byly uvězněny v síti a zvíře se nedokázalo osvobodit.

Podle místních sdělovacích prostředků se rybáři nejprve snažili velrybu osvobodit rozřezáním sítí, mládě se ale zmítalo a provazy tak kolem sebe ještě více omotávalo. Neúspěšné pokusy mládě tak vyčerpaly, že se přestalo bránit a teprve poté se podařilo mužům kytovce vyprostit. Celá akce trvala podle agentury Reuters déle než dvě hodiny.

Malý milovník planktonu však není letošní první obětí rybářských nástrah. Jen za posledních deset dnů se podařilo z místních rybářských sítí vymotat již třetí velrybu. Jejich počet se ve světových vodách rapidně snižuje, není tak divu, že místní úřady Piury vyjádřily mužům za záchranu mláděte vděčnost. Druh velryby média nezmiňují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám