Hlavní obsah

Chlapec se ztratil v horách, pomohl mu pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo dá na rčení, že pes je nejlepší přítel člověka, může brát jako další důkaz případ z Mexika, kde se v horách na severu země ztratil 14letý chlapec. Přečkat nelehké chvíle mu pomohl pes, který se k němu připojil.

Foto: Profimedia.cz

Záchranáři vedou vyčerpaného Juana

Článek

Juan Heriberto Trevino hledal minulý týden v kopcích s ostatními dětmi dřevo na oheň v rámci letního tábora. V jednu chvíli se oddělil od skupiny a spadl ze srázu.

Zraněný a dezorientovaný nedokázal trefit zpět, měl štěstí, našel si ho zatoulaný labrador. Spolu bloudili až do setmění, než se chlapec rozhodl přenocovat pod stromem.

Labrador jménem Max.

„Dal jsem si psa na nohy, aby mi nebyla zima, a obejmul jsem ho. Zůstal se mnou celou dobu, cítil jsem se bezpečně,“ uvedl Juan pro stanici Noticieros Televisa.

Druhý den objevil pes vodu, takže chlapec mohl uhasit žízeň. Dvojici nakonec našli po dvou dnech záchranáři, kteří spustili pátrání nedlouho poté, co se Juan ztratil.

„V této oblasti se člověk ztratí velmi lehce. Navíc je tam velká zima, protože je to vysoko, takže chlapec měl štěstí, že našel toho psa,“ řekl zástupce ředitele místní policie Martin Castillo.

Juanova rodina chtěla psa, jenž se jmenuje Max, adoptovat, k jejich smůle se ale ukázalo, že páníčky už má.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám