Hlavní obsah

Lvi zbaběle utekli na strom před rozzuřenými slony

Lev je sice považován za krále zvířat, ale někdy musí jít pýcha stranou. Důkazem jsou snímky z Tanzánie, kde se skupina lvů urychleně vydrápala na strom, aby unikla před slony.

Foto: Profimedia.cz

Lvi se po spatření slonice dali kvapně na útěk

Článek

„Byli jsme na foto výletě, když v tom jsme spatřili skupinu dospělých lvic a mladých lvů, jak lenoší ve stínu stromů. O kus dál bylo velké stádo slonic a jejich mláďat. Pravděpodobně vycítily lvy a rozhodly se zjistit, zda pro ně nejsou hrozbou,“ řekl pro web MailOnline fotograf Zhayynn James, který situaci zachytil v rezervaci Ngorongoro.

Foto: Profimedia.cz

Útočiště našli na vzrostlém stromě

Jedna ze slonic přišla blíž a na lvy začala výhružně troubit a naznačovat útok. Šelmy neváhaly a okamžitě se daly na útěk na blízký strom. O chvíli později přišly na podporu i další samice a lvi měli co dělat, aby se na stromě udrželi. Nakonec skončili všichni vedle sebe na jedné větvi, vyskládaní jako slepice na bidýlku.

Foto: Profimedia.cz

Nakonec skončili skoro všichni vedle sebe na jedné větvi

„Skoro přes sebe přepadávali, jak se snažili utéct z dosahu slonů. Málem z toho stromu spadli. Slonice se ale krátce po zastrašení šelem vydaly spokojeně pryč,“ dodal 40letý fotograf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám