Hlavní obsah

Orel na přehlídce zvířat napadl chlapce, vypadalo to, jako by ho chtěl odnést

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orel klínoocasý na přehlídce divokých zvířat v Austrálii napadl malého chlapce a vypadalo to, jako by se ho pokoušel odnést. Pták zatnul drápy do hlavy dítěte, ale zvednout se mu ho samozřejmě nepodařilo, protože na něj bylo moc těžké.

Foto: Profimedia.cz

Orel zatnul drápy do chlapcovy hlavy.

Článek

K incidentu došlo minulou středu na show divokých zvířat v parku města Alice Springs. Pták podle svědků na chlapce, kterému bylo mezi šesti a osmi lety, zaútočil ze vzdálenosti asi 15 metrů.

„Kamarád, který seděl blíž, řekl, že ten kluk si neustále hrál se zipem,“ citoval web BBC News Christine O’Connellovou, jíž se podařilo útok vyfotit.

Orla tak podle Australanky nejspíš přilákal zvuk zipu. Drápy naštěstí zatnul hlavně do kapuce, kterou měl hoch na hlavě. Chlapec utrpěl menší krvavé zranění na obličeji, jinak se mu nic nestalo. Organizátoři poté přehlídku okamžitě ukončili.

Foto: Profimedia.cz

Útok ale byl neúspěšný a pták odletěl s prázdnou

„Probíhá důkladné vyšetřování tohoto incidentu, orel bude po tu dobu vyřazen z účinkování v show,“ uvedli organizátoři v prohlášení pro média.

Orel klínoocasý je největším dravým ptákem Austrálie. Dorůstá délky přes jeden metr a rozpětí jeho křídel může dosáhnout necelých tří metrů. Jméno dostal podle charakteristického klínovitého ocasu, podle něhož je dobře poznat za letu.

Živí se převážně malými savci, jako jsou zajíci nebo králíci, ale troufne si i na lišky a loví i mláďata klokanů nebo koaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám