Hlavní obsah

Troufli byste si? Skluzavka ve 300metrové výšce je v provozu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

V sobotu se v americkém Los Angeles otevírá skleněná skluzavka umístěná v 70. patře 310 metrů vysokého mrakodrapu U.S Bank Tower. Již ve čtvrtek si ale adrenalinový zážitek ve výšce 300 metrů mohlo vyzkoušet pár šťastlivců.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skluzavka na mrakodrapu v Los AngelesVideo: Reuters

 
Článek

Po 14 metrů dlouhé skluzavce sjedou zájemci ze 70. patra o jedno poschodí níže. Sklo je tlusté 3,2 centimetru a prý odolá větru o síle hurikánu i silným zemětřesením.

„Bezpečnost byla naší prioritou. Skluzavka vydrží zemětřesení o síle osmi stupňů Richterovy škály,“ uvedl pro Reuters zástupce majitele budovy John Gamboa.

Lidé dostanou na jízdu podložku, aby lépe nabrali rychlost, a pak už se můžou vrhnout dolů. Čeká je prudká zatáčka a poté krátký sešup.

„Říkal jsem si, že to je vzrušující a nervy drásající. Musela jsem to zkusit, protože mám strach z výšek a chtěla jsem ho překonat,“ řekla Keri Freemanová, která si jízdu vyzkoušela.

„Snažila jsem se nemyslet na to, že mě od 300metrového pádu dělí jen tenké sklo. Jestli to byla jedna z nejděsivějších věcí, jaké jsem kdy zažila? Určitě,“ popsala své pocity reportérka agentury AP Amanda Myersová.

Lidé, kteří měli možnost skluzavku vyzkoušet, se shodli, že je znervózňovalo už čekání ve frontě, kdy museli poslouchat křik těch, kteří zrovna jeli dolů. Našli se ale i tací, kterým to tak hrůzostrašné nepřišlo.

„Jela jsem rychleji, než jsem čekala. Když projíždíte zatáčkou, tak trochu narazíte do boku, takže jste namáčknutí na sklo a vidíte celý svět. Ale není to tak děsivé,“ uvedla Rebecca Fitzgeraldová.

Jedna jízda stojí osm dolarů, tedy asi 200 korun. Ještě předtím ale musí návštěvníci zaplatit 25 dolarů za vstupenku na vyhlídkovou terasu, na níž se skluzavka nachází.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám