Hlavní obsah

Matka vytrhla syna ze chřtánu pumy

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Život svého pětiletého syna zachránila jedna matka z amerického Colorada, když ho osvobodila ze spárů pumy. Šelma se zakousla do hlavy dítěte, ženě se ale podařilo pumě otevřít čelisti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v pátek večer nedaleko města Aspen. Chlapec si hrál se svým starším bratrem na zahradě, matka byla uvnitř domu. Najednou slyšela křik, okamžitě proto vyběhla ven, kde spatřila pumu útočící na jejího syna.

Žena nezpanikařila a do zvířete se pustila. Když syna osvobodila, popadla ho a běžela do domu.

„Chlapec byl celý pod pumou. Matka dokázala pumě otevřít čelisti. Je to hrdinka,“ řekl listu The Aspen Times zástupce šerifa Michael Buglione.

Je v dobrém stavu

Otec rodiny, který se v době útoku zrovna vrátil z běhu, posadil manželku a syna do auta a odvezl je do nemocnice v Aspenu. Odtud byl chlapec letecky přepraven do nemocnice v Denveru.

Hoch utrpěl hluboké rány na hlavě a krku, podle CNN ale nebyl jeho stav vážný. Jeho matka měla šrámy na rukou a nohou. Nemocnice další detaily o chlapcově zdravotním stavu neposkytla, stejně tak nebyla zveřejněna identita rodiny.

Ještě během cesty do nemocnice otec zavolal na nouzovou linku 911 a vše nahlásil. Policisté poté přijeli k domu a puma byla stále na zahradě. Zvíře zastřelili.

„Protože se tam stále vyskytovala, tak byla buď zraněná, nebo velmi nemocná. Proto ji zabili,“ vysvětlil pro The Aspen Times policista Ron Ryan.

Nebyla tak velká

Pumě byly dle odhadů asi dva roky a nebyla ještě úplně dorostlá.

„Nebyla tak velká. Kdyby to byla 50kilová puma, které jsem tu v okolí už viděl, tak by to byl jiný příběh,“ dodal Buglione.

Ochránci přírody poté usmrtili v oblasti ještě jednu pumu. Teď zkoumají, zda zvířata byla hladová, nemocná nebo jen ve špatný čas na špatném místě.

Podle agentury AP žije v Coloradu asi 4500 pum. Od roku 1990 tam tyto šelmy zabily tři lidi a zranily dalších 18.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám