Hlavní obsah

Medvěd otevřel dveře auta, v němž seděla celá rodina

Turisté přijíždějí do národních parků nebo na safari v domnění, že ve svých vozech budou v bezpečí před divočinou a nic se jim nestane. Ale úplnou jistotu nemají.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Medvěd otevřel dveře, v autě vypukla panikaVideo: AP

 
Článek

Důkazem je nedávné video z parku Yellowstone Bear World nacházejícího se v Idahu kousek od Yellowstonského národního parku.

Jedna rodina tam zastavila u medvěda černého a pozorovala ho. Jenže zvědavá šelma se postavila na zadní a tlapami se opřela o kliku dveří tak ”šikovně“, až je otevřela.

Panika uvnitř vozu byla obrovská, ale otci sedícímu na místě spolujezdce se podařilo dveře zavřít. Rodina následně odjela pryč a není pochyb o tom, že už raději měla zamčené dveře.

O nezvyklé incidenty nebyla v poslední době nouze ani v Yellowstonském národním parku. Před pár dny tam pokutovali čínského turistu, který vyšel mimo povolenou trasu, aby si nabral vodu z horkého pramene. Pokuta činila rovných 1000 dolarů (24 tisíc korun) a úřady věděly proč. Číňan měl štěstí. Jiný turista z Oregonu minulý týden chůzi mimo určený chodník nepřežil, protože do jednoho z termálních pramenů spadl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám