Hlavní obsah

Muž na koni chytil do lasa zloděje, který ujížděl na kradeném kole

Divokou honičku v neobvyklém obsazení sledovali v pátek návštěvníci supermarketu v americkém státě Oregon, kde se na parkovišti za zlodějem kol vydal kovboj na koni. Muž, který se snažil odjet na ukradeném bicyklu, po chvíli skončil na zemi s lasem omotaným kolem nohou. Rančer předal zloděje policii a kolo vděčné majitelce.

Foto: Profimedia.cz

Neběhám moc rychle, tak ho chytím do lasa, řekl si Američan (Ilustrační foto).

Článek

Muž si vyhlédl kolo připoutané k jednomu ze stojanů u obchodního domu Walmart v oregonském městě Eagle Point. Když s bicyklem odjížděl, vyšla ven jeho majitelka a spustila pokřik. Slyšel jej jistý Robert Borba, který měl opodál „zaparkovaného” koně.

„Nechtěl jsem za ním běžet. Neběhám totiž moc rychle. Laso používám každý den, živím se tím. Jestli je dost dobré na chytání dobytka, je dost dobré na chytání zloděje,” řekl později listu Medford Mail-Tribune.

Když skočil do sedla, rychle se ujíždějícímu mladíkovi přibližoval. Zloděj proto zahodil kolo, neboť patrně doufal, že jej rančer přestane pronásledovat. Vzápětí však vzduchem zasvištělo laso a sevřelo se mu kolem nohou.

Pak ho Borba držel několik minut, než přijela policie. „Smál jsem se tolik, že jsem nebyl schopen nijak zasáhnout,” komentoval výjev jeden ze svědků honičky David Stepp, který pořídil fotografii lovce a kořisti.

Reklama

Výběr článků

Načítám