Hlavní obsah

Po 28 letech hledání našla sestru, kterou předtím nikdy neviděla

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiašedesátiletá Lesley Faganová ze Severního Irska se v roce 1989 od své matky dozvěděla, že má o tři roky starší sestru, která byla dána k adopci krátce po narození. Lesley se ji snažila vystopovat, ale dlouho se jí to nedařilo. Nakonec ji ale našla pomocí výzvy na internetu a minulý týden se s ní konečně osobně setkala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po 28 letech pátrání se sestry šťastně shledalyVideo: Dublin Gazette/Caters News , AP

 
Článek

Matka Lesley a její sestry Joan Crawford-Murrayové vyrůstala v silně věřící rodině. Jenže v roce 1948 neplánovaně otěhotněla. Matka už nebyla naživu a ona se rozhodla, že před otcem těhotenství skryje.

„Moje máma tehdy už nebyla teenager, žila s otcem a pěti sestrami. Žili ve velmi, velmi striktní katolické komunitě. Máma si chtěla dítě nechat, ale jedna sestra jí řekla, že by to rodině přineslo ostudu a otce by to odrovnalo,“ uvedla Lesley pro BBC Radio.

Dítě proto dala do katolického domova u anglického Manchesteru, kde s ním šest týdnů po narození pobývala.

„Muselo to být strašné, když věděla, že se ho stejně vzdá. Když ten den konečně nastal, musela podepsat papíry potvrzující adopci. V tu chvíli sestra opustila místnost a máma viděla na stole jméno a adresu potenciálních rodičů,“ citoval Lesley list The Dublin Gazzete.

Dceru dlouho tajila

Její matka si jména uložila do paměti, ale dlouhá desetiletí si je nechala pro sebe. Až v roce 1989 je své dceři prozradila společně s informací, že má někde starší sestru. Lesley proto spustila pátrání, ale bez úspěchu.

Svou snahu už chtěla vzdát, ale loni si všimla příběhu dvou čínských dvojčat, která se znovu setkala díky Facebooku. Na této sociální síti proto zveřejnila výzvu, na níž zareagovaly dvě genealožky – Jill Harringtonová ze Spojeného království a Terri O’Neillová z Austrálie.

A právě druhá jmenovaná dokázala ztracenou sestru poměrně rychle vypátrat, čímž umožnila setkání, k němuž došlo minulý týden. Lesley čekala na Joan na letišti v Dublinu. Obě sestry při setkání dojetím plakaly.

„Teď s Lesley a její rodinou zůstanu 20 dní, což je dost času, abychom všechno dohnaly a lépe se poznaly,“ řekla po přistání Joan. „Vím, že naše rodiny budou mít v budoucnu skvělý vztah,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám