Hlavní obsah

Vzácné ferrari se objevilo na ulici na pár minut, hned dostalo pokutu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnská firma Fiskens specializující se na prodej luxusních a výjimečných historických automobilů před pár dny vzala do ulic vzácné závodní Ferrari 512M, aby udělala pár snímků do galerie. Jenže krátce poté, co auto zaparkovali, se na místě objevili policisté a nemilosrdně udělili pokutu za špatné parkování.

Foto: Profimedia.cz

Policista dává lístek za stěrač vzácného ferrari.

Článek

Společnost Fiskens auto nedávno získala do své nabídky a potřebovala fotografie na svůj web a pro zájemce. Auto tak postavili do klidné ulice ve čtvrti Kensington, hned naproti svému sídlu.

Místní policisté jsou prý v udělování pokut opravdu horliví, ve firmě ale doufali, že se jim během té chvilky, kterou potřebovali na focení, vyhnou. Jenže se mýlili. Dvojice strážců zákona se na místě objevila záhy a jala se vykonávat svou povinnost.

Fotograf sice slíbil, že auto přemístí, jenže do pěti minut, které na to dostal, k tomu nedošlo, a tak se za stěračem promptně objevila pokuta.

BEZ KOMENTÁŘE: 1970 Ferrari 512MVideo: Fiskens TV

„Brali to smrtelně vážně a nic je nezastavilo. Myslím, že to bylo trochu zbytečné, protože my se snažíme být ke svým sousedům ohleduplní,“ uvedl pro Daily Mail Rory Hendersons ze společnosti Fiskens.

Henderson dodal, že se nejspíš jedná o nejdražší auto, jaké kdy bylo pokutováno. Vůz, který automobilka vyrobila jen ve 25 exemplářích, má totiž v přepočtu hodnotu téměř 350 miliónů korun. Pokuta ve výši 120 liber (4200 Kč), tak Fiskens moc trápit nemusí.

Toto 45 let staré ferrari se v letech 1970 a 1971 zúčastnilo slavné 24hodinovky v Le Mans. Vůz je i dnes v perfektním stavu a nedávno se v Le Mans zúčastnil závodu veteránů.

Reklama

Výběr článků

Načítám