Hlavní obsah

Kočka zlodějka nakradla v sousedství hromadu spodního prádla

Novozélandská kočka-zlodějka, která se specializuje na pánské spodní prádlo, nashromáždila při svých nočních loupežných výpravách větší sbírku trenýrek a ponožek, než má možná leckterý běžný muž. Její kolekce dosáhla takového rozměru, že se zahanbená majitelka rozhodla rozeslat všem sousedům omluvný dopis s prosbou, aby se zastavili u nich doma, pokud postrádají nějaký kousek své intimní garderoby.

Foto: Profimedia.cz

Tonkinská kočka. Ilustrační foto

Článek

„Postrádáte spodní prádlo?“ začíná dopis, který napsala Sarah Nathanová sousedům ve městě Hamilton na novozélandském Severním ostrově. Přiměla ji k tomu skutečnost, že si její šestiletá tonkinská kočka Brigit zvykla nad ránem tahat domů pánské spodní prádlo a za pouhé dva měsíce tímto způsobem nashromáždila desítky jasně barevných trenýrek, slipů a boxerek a také 60 kusů ponožek.

Úlovky Brigit za pouhé dva měsíce.

„Všimli jsme si, že se Brigit vrací domů s ponožkou v tlamce. Anebo, když to bylo moc velké, aby se s tím protáhla kočičími dvířky, našli jsme na prahu hromádku spodního prádla,“ citoval majitelku zpravodajský server The Times. „Někdy nám je dokonce nosila do postele anebo naskládala na hromádku u postele.“

Až když se Sarah Nathanová začala chystat na stěhování a vytáhla pytel, do kterého ukládala Brigitiny noční úlovky, uvědomila si, kolik toho vlastně je – a jak kvalitní, a tedy také drahé jsou některé kousky.

Proto se rozhodla napsat zmíněný dopis, v němž dále své sousedy vyzývá, aby se zastavili u nich doma, pokud postrádají nějaké prádlo. Uzavřela ho poznámkou: „Nejspíš vás potěší, když dodám, že se stěhujeme jinam,“ a přiložila fotografii Brigit hrdě sedící uprostřed své kořisti.

Zatím se jí ozval jeden muž s tím, že mu část spodního prádla připadá povědomá.  

Reklama

Výběr článků

Načítám