Hlavní obsah

Muž se nechal obsypat desítkami tisíc včel

Novinky, fis

Nepálský včelař demonstroval svůj pozitivní vztah k včelám tím, že své tělo nechal obalit 30 tisíci z nich. Neskrýval před nimi ani tvář a ústa. Extrémnímu kaskadérskému kousku předcházel pravidelný trénink.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nepálec dokázal svůj vřelý vztah k včelám nebezpečným kouskemVideo: Caters TV, AP

 
Článek

Čtyřiatřicetiletý Surya Prasad Lamichhane nazývá včely svými přáteli. Nechal se slyšet, že tyto živočichy miluje, představují pro něj malý zázrak. Dále agentura AP citovala jeho prohlášení, že není třeba se obávat včelího bodnutí, pokud ji člověk neobtěžuje a neohrožuje.

Aby na sebe nalákal co nejvíce včel, potřel muž svoji hlavu, obličej a hrudník medem. Jeho trikem, jak na sobě udržet co nejvíce včel, je stát maximálně v klidu.

V oboru včelařství začal působit před devíti lety. Vyzkoušet tento extrémní kousek zatoužil poprvé před čtyřmi roky, kdy viděl něco obdobného u japonského včelího muže. Zpočátku nechápal, jak je možné se k něčemu takovému odhodlat a nepřijít k mnoha bodnutím, poté ale zatoužil dokázat to samé.

Mladý Nepálec chová včely východní, které jsou vysoce produktivní, ale také nechvalně známé svojí agresivitou. Včelař chce ale ukázat, že lze ustát i kontakt s desítkami tisíc těchto včel, pokud člověk ví, jak je udržet co nejklidnější. A tak pravidelně trénuje s roji až ze sta úlů, aby vytvořil světový rekord.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám