Hlavní obsah

V letadle to po silných turbulencích vypadalo jako v chlívku

Novinky, vps

Turbulence tak silné, že si mysleli, že to je jejich konec, zažili pasažéři během letu společnosti Air New Zealand z Tokia do Aucklandu. Ke smůle všech k nim došlo zrovna ve chvíli, kdy se podávala večeře. Jídlo a pití byly poté snad úplně všude.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Air New Zealand. Ilustrační foto

Článek

„Letěli jsme jen hodinu. Napřed to trochu zakodrcalo a pak se najednou letadlo propadlo a začalo se třást jako šílené. Poté přišel druhý propad. Všechno letělo do vzduchu, víno bylo i na stropě,“ citoval web listu The New Zealand Herald vyprávění jednoho z cestujících, který se o zážitky podělil pod přezdívkou Ollieslame na sociální síti Reddit.

Podle webu news.com.au nedošlo k žádným větším zraněním. Jednoho z pasažérů popálila konvice a jedna z letušek utrpěla řeznou ránu na prstu. Následky tak byly mnohem menší, než by se podle hrozivého průběhu situace mohlo zdát.

„Upřímně, myslela jsem si, že se letadlo řítí dolů. Znělo to, jako kdybychom přišli o motor. Byla jsem zmáčená červeným vínem a salátem, dvě sedačky ode mě seděl muž, kterého popálila čajová konvice. Vedle mě na zemi ležela letuška a držela se mé sedačky,“ uvedla cestující Rebecca Battenová.

Podle dalšího cestujícího, jenž popsal na Redditu zkušenosti pod přezdívkou Falsabaina, posádka dělala, co mohla, aby po turbulencích pasažérům let alespoň trochu zpříjemnila. Mohlo je ale znervóznit hlášení jedné z letušek krátce po incidentu: „Letadlo je v pořádku. Zatím,“ uvedla letuška.

„Stalo se to hodinu po vzletu a let trval 10 hodin, takže si dokážete představit, jak to na konci zapáchalo,“ dodal uživatel Falsabaina, že cesta už později tak úplně příjemná nebyla.

Reklama

Výběr článků

Načítám