Hlavní obsah

V Japonsku prodali tuňáka za tři milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvousetkilový tuňák modroploutvý se v úterý prodal na první letošní aukci na tokijském rybím trhu Cukiji za neskutečných 14 miliónů jenů, tedy 2,95 miliónu korun. Vítězem je jako už pravidelně Kijoši Kimura, známá osobnost ve světě suši.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvousetkilový tuňák se vydražil za téměř tři milióny korunVideo: Reuters

 
Článek

Kijoši Kimura je prezident společnosti Kiyomura Corp, která je vlastníkem řetězce suši restaurací a první aukci roku, kterou bedlivě sledují média z celého světa, vyhrál již pátý rok po sobě.

Dvousetkilový tuňák byl chycen severně od Japonska, nedaleko břehů u města Oma. Cena, za kterou se vydražil, je v rámci historie této aukce jednou z těch vyšších. Loni byl největší tuňák vydražen za necelý milión korun, rekordní dražba se naopak uskutečnila v roce 2013, kdy se jeho cena vyšplhala na 155 miliónů jenů, což je v současném přepočtu bezmála 33 miliónů korun.

Zaplacení vysoké částky v tomto období roku se v Japonsku považuje za příznivé pro obchod a prosperitu podnikání v novém roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám