Hlavní obsah

Korunka Miss Universe spočinula na hlavě nesprávné dívky

Las Vegas
Aktualizováno

Novou miss Universe se stala tmavovlasá Filipínka Pia Alonzová Wurtzbachová. Zástupkyně České republiky Nikol Švantnerová nakonec při finále v neděli večer místního času (v pondělí brzy ráno SEČ) v americkém Las Vegas nepostoupila z 80 finalistek do poslední patnáctky. Sdělila to agentura AP.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Miss Universe Pia Alonzová Wurtzbachová z Filipín

Článek

Na dalších dvou také prestižních místech skončily miss Kolumbie a miss USA. Při vyhlašování vítězky přitom podle AP došlo k nepříjemnému nedorozumění ze strany konferenciéra, který nejprve vyhlásil za novou miss opět Kolumbijku, jak tomu bylo loni. Hned poté se omluvil, že zprávu od pořadatelů špatně přečetl, a korunka nakonec putovala od Kolumbijky k Filipínce.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Moderátor soutěže Miss Universe Steve Harvey ukazuje kartu se jménem vítězky poté, co chybně ohlásil, že titul náleží Kolumbijce Ariadně Guiterrezové. Vítězkou se stala Filipínka Pia Alonzová Wurtzbachová.

Zbylé krásky z finálové patnáctky této údajně nejstarší světové soutěže krásy pocházely z Mexika, Brazílie, Austrálie, Indonésie, Dominikánské republiky, Francie, Curaçaa, Belgie, Japonska, Venezuely, Jihoafrické republiky a Thajska.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Účastnice finále soutěže Miss Universe utěšují Ariadnu Gutierrezovou (vpravo) poté, co vyšlo najevo, že ji moderátor vyhlásil vítězkou omylem.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Miss Universe Pia Alonzová Wurtzbachová z Filipín

Nejkrásnější dívku "vesmíru" korunovala loňská miss Universe Paulina Vegaová z Kolumbie. Vítězka Miss Universe tradičně během svého ročního "panování" žije v New Yorku. První ročník Miss Universe se konal v roce 1952 v kalifornském Long Beach a soutěžilo v něm jen 30 účastnic.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Ostatní finalistky blahopřejí nové Miss Universe

Dodavatelem korunek pro mezinárodní soutěž krásy Miss Universe se loni stala na deset let společnost Diamonds International Corporation (DIC) českého obchodníka s diamanty Luboše Říhy.

Spolupráci s Trumpem ukončili

V roce 1996 koupil soutěž americký podnikatel a nynější uchazeč o prezidentskou kandidátku za Republikánskou stranu Donald Trump. Letos na podzim ale soutěž prodal společnosti WME/IMG.

Organizátoři se předtím rozhodli ukončit partnerství s Trumpem poté, co se Trump coby uchazeč o úřad prezidenta USA během svého červnového projevu nevybíravě vyjadřoval o Mexičanech. Řekl tehdy, že Mexičané přinášejí do USA jen drogy a kriminalitu a nazval je "násilníky", připomíná agentura AP. Hrozilo kvůli tomu zrušení finálové účasti miss Mexika, která se rozhodla přijet až poté, co Trump soutěž prodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám