Hlavní obsah

Sraz fanoušků Hvězdných válek zářil stovkami světelných mečů

Novinky, fis

Tento týden se nesl ve znamení premiéry nového dílu Hvězdných válek, tentokrát s podtitulem Síla se probouzí. Sedmý přírůstek do kultovní filmové série nedal spát statisícům fanoušků na celém světě. V kalifornském Los Angeles ho oslavili ve velkém stylu.

Foto: Reuters

Velké setkání fanoušků Hvězdných válek v Los Angeles

Článek

Luke Skywalker, Han Solo, Leia či Darth Vader - jedny z nejskloňovanějších jmen postav Hvězdných válek. O ničem jiném než o sedmé epizodě Hvězdných válek se nemluvilo na pátečním setkání fanoušků v Los Angeles.

Na Pershing Square se sešla více než tisícovka příznivců Star Wars. Na sraz se mnoho z nich přichystalo velmi pečlivě. Kostýmy i účesy jasně prozrazovaly, koho představují. Na místě se tak objevil Han Solo, princezna, respektive generálka Leia, roztomilí Ewokové, ale také záporný hrdina Darth Vader. Nejčastější rekvizitou byl světelný meč.

Někteří ze zúčastněných přišli na akci v rámci víkendového „hvězdného“ maratonu. Díky filmové premiéře si naplánovali tematickou dovolenou, do níž losangeleský sraz fanoušků skvěle zapadl.

Trailer k filmu Star Wars: Síla se probouzí

Hvězdné války vznikly v roce 1977. V USA a Kanadě má aktuální epizoda Hvězdné války: Síla se probouzí podle agentury Reuters rekordní úspěch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám