Hlavní obsah

Dívka se za dva roky sama naučila hrát na housle jako profík

Novinky, Lucie Plesníková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dívka z Norska ukázala celému světu, jak ohromný pokrok udělala ve své hře na housle během dvou let. Celý proces měsíc po měsíci natáčela. Čtyřiadvacetiletá Therese Trollbuová sdělila agentuře Reuters, že vášeň pro tento poměrně obtížný nástroj v ní vzplanula po vyslechnutí americké hudebnice Lindsey Stirlingové, která proslula houslovými čísly plnými fantazie, mistrovství a především nenapodobitelné choreografie.

Foto: Novinky/Reuters

Časosběrný záznam ukazuje, jak se houslistka zlepšila za dva roky.

Článek

Dívka nikdy na žádný hudební nástroj nehrála, neměla tedy na čem stavět, a přestože si vzala i nějakou tu lekci od profesionálních lektorů, naprostou většinu svých dovedností získala pomocí online video tutoriálů. Svůj pokrok se rozhodla natočit proto, aby inspirovala ostatní v cestě za jejich cíli.

„Když něco doopravdy chcete a jste vytrvalí natolik, abyste si za tím šli, podaří se to,“ svěřila se.

Stačí se podívat, jak na počátku své cesty „šmidlá“ amatérsky na skřipky Happy birthday, a porovnat s pozdějšími výkony, kdy si troufne i na Chopina - a musíte jí dát za pravdu.

Ačkoliv strávila tréninkem mnoho hodin, nemá ambice stát se profesionální muzikantkou, „pouze“ chtěla dosáhnout toho nejlepšího, co dokáže, a jednou možná skládat vlastní hudbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám