Hlavní obsah

Jeden z nejtenčích mrakodrapů světa děsí lidi svým hučením

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Mrakodrap Beetham Tower v Manchesteru je ze širokého okolí nejen vidět, ale i slyšet. Budova se 47 patry totiž za větrného počasí monotónně hučí. Může za to skleněná čepel na vrcholu objektu, napsal server listu The Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Hučení mrakodrapu Beetham Tower je slyšet v okolí 300 metrů

 
Článek

Beetham Tower je jedním z nejtenčích mrakodrapů na světě se svým poměrem výška k šířce 12:1. Mnohem více je ale proslulý hučivým zvukem, který vydává pokaždé, když fouká. A čím je vítr silnější, tím je hučení hlasitější. Slyšet bývá v okolí až 300 metrů a jednou se kvůli němu muselo dokonce přerušit natáčení televizního seriálu.

Skleněnou čepel, která má umocňovat štíhlost budovy a zároveň funguje jako hromosvod, se už inženýři pokoušeli v minulosti několikrát opravit, aby snížili její hlučnost. Nicméně bezvýsledně.

Architekt 168 metrů vysokého mrakodrapu, který je za jasného počasí viditelný z deseti anglických hrabství, Ian Simpson se už za otravný zvuk v minulosti veřejně omluvil. Sám přitom bydlí v jednom z nejvyšších poschodí budovy, takže nejlíp musí vědět, o čem je řeč.

Reklama

Výběr článků

Načítám