Hlavní obsah

Psi z útulku se stali hvězdami internetu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Video ukazující život několika set psů v srbském útulku si na internetu získalo pozornost stovek tisíc diváků. Spot s veselým hudebním podkresem nevzbuzuje lítost, naopak ukazuje hravost psů a pestrost jejich života, přestože ho tráví v útulku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Video ze srbského psího útulku si získalo internetové publikumVideo: Reuters

 
Článek

Na psím útulku v srbském městě Niš je vidět, že ho provozují lidé, kteří svoji práci milují. V čele se zakladatelem Sašou, který si život bez psích kamarádů už dokáže asi jen těžko představit. Dokazuje to video zveřejněné v půlce října. Za necelé dva týdny si získalo okolo 600 000 zhlédnutí.

Spot je složen ze záběrů natočených letos od března do října. Ukazuje radostné a hravé momenty psích obyvatel útulku, i ty běžné, jako je například krmení. Dohromady žije v tomto zařízení okolo 450 psů.

Provoz se šesti zaměstnanci, potřebným jídlem pro zvířata a veterinárními službami vychází měsíčně v přepočtu na více než 170 000 korun. Bez podpory by šlo tolika opuštěným a leckdy i nemocným zvířatům jen těžko dlouhodobě pomáhat. Útulek však sponzoruje organizace Harmony Fund, jež se zabývá záchranou a péčí o zvířata, která to potřebují, a tak se útulku daří čtyřnohým chlupáčům poskytnout dlouhodobé zázemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám