Hlavní obsah

Ohnivý žebřík do nebe vyrostl do 500metrové délky

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský umělec Kuo-čchiang Cchaj si připsal na konto působivé dílo. Podařilo se mu vytvořit ohnivý žebřík, který byl 500 metrů dlouhý a zhruba 5,5 metru široký. Ve vzduchu visel několik desítek sekund, poté zmizel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Neuvěřitelný ohňostroj vykouzlil na obloze žebřík do nebesVideo: Newsflare.com

 
Článek

Cchaj, který momentálně žije v New Yorku, realizoval dílo ve městě Čchüan-čou, z něhož pochází. Jednalo se o poctu jeho babičce, která ho vychovala, uvedl web People’s Daily Online.

Dráty obalené pyrotechnikou a střelným prachem byly zavěšené na heliovém balónu vznášejícím se nad přístavem v Čchüan-čou. Pyrotechniku odpálil sám Cchaj, celkem trvala akce něco přes dvě minuty.

Čínský umělec, který se například postaral o ohňostroje při pekingské olympiádě v roce 2008, měl ohnivý žebřík v hlavě už dlouho. Poprvé ho zkoušel provést v roce 1994 v anglickém Bathu, poté o osm let později v Šanghaji a ještě v roce 2012 v Los Angeles. Nikdy však neuspěl přesně podle svých představ, proto došlo na čtvrtý pokus v Čchüan-čou, který už konečně vyšel.

Reklama

Výběr článků

Načítám