Hlavní obsah

Turista otravoval člena královské gardy, ten na něj namířil zbraň

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Členové královských gard, kteří drží stráže na veřejných místech, jsou na dotěrné turisty zvyklí. Jeden návštěvník Londýna ale před pár dny překročil hranici. Na příslušníka královské gardy sáhl, ten ho proto slovně varoval a namířil na něj zbraň. Ministerstvo obrany jeho reakci označilo za adekvátní a postavilo se za něj.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dělat si legraci ze člena královské gardy se mladíkovi nevyplatiloVideo: hngjms, Newsflare.com

 
Článek

K incidentu došlo podle webu MailOnline před hradem Windsor. Asijský turista kráčel vedle pochodujícího vojáka a jeho kamarádi, kteří se situaci smáli, ho natáčeli.

Humor však mladíka po chvíli přešel. Gardistovi totiž sáhl na rameno, o nějž měl opřenou pušku. A to neměl dělat. Voják se na něj prudce otočil, namířil jeho směrem zbraň a zakřičel: „Ustupte od Královské stráže!”

Turista zmizel rychlostí blesku ze záběru kamery, což u jeho přátel vyvolalo ještě větší pobavení. Voják se poté okamžitě vrátil k hlídkování, jako by se nic nestalo.

Ministerstvo obrany se za vojáka postavilo, uvedl v pátek web stanice ITV. V prohlášení úřadu stojí, že je zklamáním, jaký nedostatek respektu turista předvedl vůči vojákovi, který chrání královnu, sebe samého a svou pozici.

Reakci gardisty ministerstvo označilo za přiměřenou. Po incidentu na místo nechalo natáhnout lano, které turisty drží dál.

Reklama

Výběr článků

Načítám