Hlavní obsah

Uprostřed silnice leželo 30 klubíček žížal, nikdo neví proč

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci státního parku Eisenhower v Texasu mají zamotanou hlavu. Nedávno totiž na jedné ze silnic v parku našli zhruba 30 klubíček žížal, uvedla agentura Reuters. A nedokážou s jistotou říct, co tam dělaly.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Klubíčka smotaných žížal ležela uprostřed silnice

Článek

Biologům především vrtá hlavou, že klubka ležela podél dvojité žluté dělicí čáry. Skoro to vypadalo, jako kdyby je tam někdo vyskládal.

Na silnici takto byly žížaly dva dny, pak se vrátily zpět do půdy.

Zástupci parku si přesným vysvětlením nejsou jistí, mají však dvě teorie. Předtím, než žížaly našli, v Texasu vydatně pršelo. Půda tak na ně mohla být příliš vlhká a rozhodly se ji opustit. Druhou variantou je, že si prudký déšť zaměnily za predátora a rozhodly se v rámci posílení bezpečí smotat dohromady.

Uprostřed silnice se shromáždily nejspíš proto, že je prostředek o něco málo výše položený než kraje, hledaly tak vyšší místo.

„Všichni jsme tím byli fascinováni. Bylo docela zábavné sledovat, jak se ty žížaly chovaly,“ řekl stanici ABC News šéf parku Ben Herman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám